29.11.2020 Απαντήσεις σε πρόσφατα δημοσιεύματα

Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

Logo SAS Facebook

 

Από :

Συνεργασία Ανεξάρτητων Σχημάτων Εφοριακών (Σ.Α.Σ. Εφοριακών)

Πληροφορίες :

Τσαγκαράκης Γεώργιος (6977-770843)

Νάτσικας Άγγελος (6944-984506)

Χουνουζίδης Κων/νος (6974-603920)

 

Να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι

29 Νοεμβρίου 2020

Προς :

1. Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">2.Πρωτοβάθμιους Συλλόγους

(με την παρότρυνση το κείμενο ολόκληρο ή εν μέρει να χρησιμοποιηθεί ελεύθερα ως δελτίο τύπου, ενημερωτικό φυλλάδιο ή με οποιονδήποτε άλλο πρόσφορο τρόπο)

Σε απάντηση στα πρόσφατα δημοσιεύματα της εφημερίδας “Η Καθημερινή” και άλλων ηλεκτρονικών εντύπων και στο ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, που αποτελούν συκοφαντική δυσφήμιση για τους εφοριακούς υπαλλήλους, σας παραθέτουμε μια σειρά από απαντήσεις σε όσα αναφέρθηκαν :

Για το "Καλό" και το "Κακό" δημόσιο : Είμαστε απόλυτα πρόθυμοι να ανοίξουμε μία τεκμηριωμένη συζήτηση, για το "καλό" και το "κακό" δημόσιο, την "καλή" και "κακή" δημοσιογραφία, την "καλή" και "κακή" Διοίκηση της ΑΑΔΕ. Δεχόμαστε την πρόκληση, αμφιβάλουμε πάντως αν θα την δεχτείτε εσείς…

Μένουμε λοιπόν μόνο στις συκοφαντικές δηλώσεις που έγιναν ως προς το θέμα της διεύ­ρυνσης ωραρίου με βάρδιες (που πλήθος συναδέλφων την αντιλαμβάνεται και ως στημένη).

Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκαν οι οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών για την πανδημία, η ΑΑΔΕ ήταν η μόνη υπηρεσία του Δημοσίου που δεν τις εφάρμοσε με αποτέλεσμα σύντομα πολλές υπηρεσίες να κλείνουν λόγω κρουσμάτων με λακωνικά δελτία τύπου χωρίς καν να αναφέρεται ο λόγος. Δημοσιογραφικά δεν ενοχλήθηκε κανένας τότε.

Απόψεις της ΣΑΣ για μισθολόγιο και διευρυμένο ωράριο

Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

Logo SAS Facebook

 

Να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι

24 Νοεμβρίου 2020

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ

Απαιτούμε άμεση απόσυρση της πρότασης για το Μισθολόγιο που έχει τεθεί προς διαβούλευση.

Κατ’ αρχάς, η χρονική στιγμή που επιλέγεται για να κατατεθεί το σχέδιο νόμου αφήνει έκθετη την ίδια τη Διοίκηση της Α.Α.Δ.Ε. στα μάτια της κοινωνίας. Θεωρούμε ανήθικο να συζητάμε για το μισθολογικό μας μέλλον σε μία περίοδο που οι υγειονομικοί εργάζονται απλήρωτοι κάτω από ιδιαίτερα επιβαρυ­μένες συνθήκες, αλλά και ολόκληρη η κοινωνία ασφυκτιά και αγωνίζεται για την ίδια της τη συνοχή.

Ως ευσυνείδητοι εργαζόμενοι πρωταρχικό μας μέλημα είναι να εντατικοποιήσουμε τις προσπάθειές μας, ώστε να ορθοποδήσει η χώρα όσο το δυνατόν καλύτερα και συντομότερα. Η πρόθεση αυτή αποσκοπεί στην αποτελεσματική αξιοποίηση των δυνατοτήτων μας και όχι στο να εξαντληθούμε ως εργαζόμενοι για να καλύψουμε τα λάθη της διοίκησης.

Επιπλέον, η αιφνιδιαστική κατάθεση του σχεδίου νόμου και η άρνηση ουσιαστικού διαλόγου δεν μπορεί να βρει σύμφωνους τους εργαζομένους σε ένα τόσο κομβικό θέμα. Σε περίοδο καραντίνας, λειτουργίας των υπηρεσιών μόνο με το αναγκαίο προσωπικό, με ειδικές άδειες υπαλλήλων, χωρίς τη δυνατότητα γενικών συνελεύσεων των συλλόγων, δεν μπορούν να υπάρξουν οι προϋποθέσεις αυτές ώστε να εξεταστεί μία τέτοια πρόταση διεξοδικά και εμπεριστατωμένα. Ζητάμε, λοιπόν, να δοθεί χρόνος ώστε να ξεκινήσουν συζητήσεις ανάμεσα στους εργαζομένους και την Διοίκηση, να κατατεθούν και οι δικές μας επεξεργασμένες προτάσεις και με σταθερά και μεθοδικά βήματα να καταλήξουμε σε μια κοινή πρόταση σχεδίου νόμου. Πιστεύουμε ότι ίσως θα μπορούσαν  να προκύψουν θετικά σημεία αν υπήρχε ουσιαστικός διάλογος, πάντως δεν είναι προς όφελος κανενός ένα τέτοιο κλίμα που έχει δημιουργηθεί. Ωστόσο, είναι απολύτως απαραίτητες περαιτέρω διευκρινίσεις και προσαρμογές η απουσία των οποίων μπορούν να οδηγήσει τη συζήτηση σε αδιέξοδο.

Ενημέρωση για το έκτακτο Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. της 09.11.2020

Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

Logo SAS Facebook

Να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι

18 Νοεμβρίου 2020

 

Ενημέρωση για το έκτακτο Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. της 09/11/2020

 

Το έκτακτο Γενικό Συμβούλιο της 09.11.2020 έγινε κατόπιν αιτήματος Γενικών Συμβούλων των ΔΑΣ, ΣΑΣ, ΑΣΚΙ, ΑΚΕ (ζητήθηκε αρχικά από ΔΑΣ), όπως προβλέπεται από τον κανονισμό με θέματα ημερήσιας διάταξης : 

  1. Ρύθμιση θεμάτων της αγοράς εργασίας-Ψήφιση Συνδικαλιστικού Νόμου.
  2. Ψήφιση Πτωχευτικού Κώδικα. 
  3. Διαχείριση πανδημίας.

Συνοπτικά, επί της ημερήσιας διάταξης ειπώθηκαν τα παρακάτω :

Τα νομοσχέδια για τον νέο συνδικαλιστικό νόμο και τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα, που κατατέθηκαν στην Βουλή, αποτελούν ολομέτωπη επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα. Το οκτάωρο γίνεται δεκάωρο, οι υπερωρίες δεν θα πληρώνονται, οι αργίες της Κυριακής καταργούνται, το πενθήμερο διαλύεται, αποδυναμώνεται το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας. Αυτές οι αλλαγές αναμένεται να εφαρμοστούν και  στην Α.Α.Δ.Ε., π.χ. με την πιθανολογούμενη διεύρυνση του ωραρίου και όχι μόνο.

Αλλαγές προβλέπονται και στον νέο συνδικαλιστικό νόμο όπου δημιουργούνται οι συνθήκες ώστε οι κινητοποιήσεις και οι απεργίες να μην «ενοχλούν» και τελικά να καταστούν ακίνδυνες.

Όσον αφορά το ζήτημα της αντιμετώπισης της πανδημίας, χάθηκε πολύτιμος χρόνος από τον Απρίλιο μέχρι σήμερα, διάστημα στο οποίο οι πολίτες «έβαλαν πλάτη» με την προσδοκία ότι θα θωρακιστεί το εθνικό σύστημα υγείας, κάτι που δυστυχώς δεν συνέβη (σε αντίθεση με αυτό που παρουσιάζεται). Η ΑΑΔΕ από την πλευρά της δεν προετοιμάστηκε -ως όφειλε-, για τη λήψη των κατάλληλων μέτρων και την αναβάθμιση των τεχνολογικών της υποδομών π.χ. τηλεργασία. Φρόντισε, όμως, να ιδρύσει τα Ελεγκτικά Κέντρα, και πιθανώς γι’ αυτό προχώρησε εν μέσω πανδημίας, σε συγχωνεύσεις υπηρεσιών προκειμένου να ελευθερώσει κτήρια που θα στεγάσουν τα κέντρα αυτά.

Ενημέρωση για το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε. - Δ.Ο.Υ. της 19/10/2020

Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

Logo SAS Facebook

 Να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι

23 Οκτωβρίου 2020

Ενημέρωση για το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε. - Δ.Ο.Υ. της 19/10/2020

Με μεγάλη καθυστέρηση -πάνω από τέσσερις (4) μήνες- πραγματοποιήθηκε στις 19/10/2020 το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΔΟΥ. Συζητήθηκαν, σχεδόν, τα ίδια θέματα που απασχόλησαν τα προηγούμενα Γ.Σ. και παρόλο που αυτά τα προβλήματα χρονίζουν, οι προτάσεις για ανάληψη ουσιαστικών δράσεων (αποχή από προληπτικούς, νομικές ενέργειες προς τη Διοίκηση) απαξιώθηκαν εν τη γενέσει τους. Όπως φαίνεται, καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια από τις πλειοψηφούσες παρατάξεις να υποβαθμιστούν τα προβλήματα, να καλυφθεί ο Διοικητής και να προχωρήσει ανενόχλητα στην δημιουργία των Ελεγκτικών Κέντρων και στην θέσπιση του νέου μισθολογίου των υπαλλήλων της Α.Α.Δ.Ε.. Επίσης, σε συνθήκες πανδημίας παρατηρείται η μετακύλιση της ευθύνης για τη λήψη μέτρων που αφορούν την υγεία και την ασφάλεια στους εργαζομένους.

Από την ενημέρωση της Προέδρου της Εκτελεστικής

Στην τοποθέτησή της η Πρόεδρος της Εκτελεστικής αναφέρθηκε στα απογοητευτικά ποσοστά συμμετοχής στην απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., που κινήθηκαν σε μονοψήφια νούμερα παρόλο που η Ομοσπονδία ενήργησε εγκαίρως και κατάλληλα και εξέδωσε χωριστή ανακοίνωση για την προκήρυξή της.

Για τα μισθολογικά θέματα τα πράγματα εξελίσσονται ταχύτατα μετά από μεγάλη περίοδο στασιμότητας, και υπάρχει η πληροφόρηση ότι το νέο μισθολόγιο του Πιτσιλή θα ανακοινωθεί άμεσα (μάλιστα την περασμένη Τρίτη (20.10.2020) έγινε και τηλεδιάσκεψη στην Κεντρική Υπηρεσία για το θέμα αυτό). Παρόλο που δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση, κυκλοφορούν φήμες ότι σε αυτό προβλέπονται τα εξής: α) Οι υπηρεσίες θα χωριστούν σε ζώνες ανάλογα με τα περιγράμματα θέσεων, β) Στον νέο μισθό θα ενσωματωθεί η προσωπική διαφορά, γ) Μόνο οι ελεγκτές θα λάβουν αύξηση, που εκτιμάται ότι θα συνοδεύεται από ατομικό συμβόλαιο, ενώ οι υπόλοιποι υπάλληλοι θα λαμβάνουν τις ίδιες αποδοχές, δ) Οι νέοι συνάδελφοι θα λαμβάνουν κάτι παραπάνω από 1.000€ αλλά όχι το πλήρες ποσό της προσωπικής διαφοράς. Η ηγεσία της Ομοσπονδίας εκδήλωσε την πρόθεση να ξαναδώσει στον Διοικητή το σχέδιό της για το ειδικό μισθολόγιο (σ.σ.: κι ας το είχε στο συρτάρι αμέτρητους μήνες) και να διαπραγματευτεί πάνω σε αυτό καθώς είναι καλύτερο με όρους προϋπολογισμού.