Εκτύπωση

Ενημερωτικό σημείωμα για το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. της 19.02.2020

Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

Logo SAS Facebook

27 Φεβρουαρίου 2020

Να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι

Ενημερωτικό σημείωμα για το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. της 19.02.2020

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με το σημείωμα αυτό γίνεται μια προσπάθεια συνοπτικής παρουσίασης των όσων διαδραματίστηκαν στο τελευταίο Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. στις 19 Φεβρουαρίου. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ψήφιση της εκπρόθεσμης τροπολογίας για τον νέο βαθμολόγιο, την τροποποίηση της κανονιστικής για την αξιολόγηση και το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Έκδηλη ήταν η φιλοκυβερνητική στάση της Δ.Α.Κ.Ε. που δυσκολευόταν να δει τις αρνητικές πλευρές των γεγονότων και «μπλόκαρε» (με την υποστήριξη, κυρίως, της ΔΗΣΣΥΕ/ΠΑΣΚΕ) τις περισσότερες προτάσεις για εναλλακτικές απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου. Ειδικότερα,

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Η Κυβέρνηση κατέθεσε στις 11/02 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) με την οποία εξουσιοδοτείται ο Διοικητής να θεσμοθετήσει ειδικό βαθμολόγιο κατά παρέκκλιση των διατάξεων του Υπαλληλικού Κώδικα. Ο νομικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας χαρακτήρισε την τροπολογία αυτή ως πρωτοφανή και αντισυνταγματική ενώ οι περισσότερες παρατάξεις εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον του κλάδου. Η Δ.Α.Κ.Ε., μόνο, δεν είδε κάποια ουσιώδη διαφορά και την θεώρησε ως συνέχεια της αντίστοιχης ρύθμισης του άρθρου 28 του ιδρυτικού νόμου της Α.Α.Δ.Ε. ενώ τόνισε ότι δεν χάνεται η δημοσιοϋπαλληλική μας ιδιότητα. Η ταύτιση απόψεων Κυβέρνησης-Διοίκησης Α.Α.Δ.Ε. πρέπει πλέον να θεωρείται δεδομένη και όλα οδηγούν (όπως φαίνεται) συντεταγμένα σε ένα μισθολόγιο βασισμένο σε στόχους, γεγονός που ενισχύθηκε από τις πληροφορίες (της Δ.Α.Κ.Ε.) ότι αποσύρθηκε τροπολογία που αφορούσε την μισθολογική εξομοίωση. Επισημάνθηκε, επίσης, ότι την συγκεκριμένη ρύθμιση υποστήριξαν ανοιχτά και πρώην συνάδελφοι-συνδικαλιστές, που έχουν πλέον αναλάβει κυβερνητικές θέσεις.

Εκτύπωση

Δίνουμε το βήμα για να ακουστεί η φωνή Σ.Α.Σ.

Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

Logo SAS Facebook

Δίνουμε το βήμα για να ακουστεί η φωνή Σ.Α.Σ.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Στη Συνεργασία Ανεξάρτητων Σχημάτων θεωρούμε πως ο ρόλος του συνδικαλιστή είναι αυτός του θεσμικού εκπροσώπου των εργαζομένων, που βγαίνει μπροστά στις συλλογικές διεκδικήσεις του κλάδου και συνομιλεί με την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία με σκοπό να θέσει τα αιτήματα και να προωθήσει τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Είναι ένας θεσμός της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας που όμως στην σύγχρονη εποχή έχει χάσει κάπου τον φυσικό του δρόμο. Γι΄ αυτό οι συνδικαλιστές έχουν γίνει ακριβοθώρητοι, θεωρούν τους εαυτούς τους παντογνώστες και προσπαθούν να χειραγωγήσουν τους εργαζομένους επιβάλλοντας τη γνώμη τους. Πολλές φορές, μάλιστα, λειτουργούν ιδιοτελώς παραβλέποντας το κοινό συμφέρον.

Έτσι δημιουργείται ένα χάσμα και κλονίζεται η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ συνδικαλιστών και εργαζομένων, γεγονός που υπονομεύει το ίδιο το συνδικαλιστικό κίνημα.

Η Συνεργασία Ανεξάρτητων Σχημάτων έχει ως βασική της επιδίωξη να δώσει φωνή σε όλους αυτούς που εσφαλμένα θεωρούν ότι η συνδικαλιστική δράση είναι προνόμιο των ολίγων και χρησιμοποιείται ως εφαλτήριο για πολιτικές καριέρες. Η Συνεργασία καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν και να συμβάλλουν με τις απόψεις τους σε ένα οργανωμένο διεκδικητικό πλαίσιο, που σκοπός του είναι να βελτιώσει την εργασιακή μας καθημερινότητα και να αναγκάσει τη Διοίκηση να ασχοληθεί ουσιαστικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες μας.

Εκτύπωση

Οι αδιαφανείς διαδικασίες αναφορικά στις υπηρεσιακές ταυτότητες της Α.Α.Δ.Ε.

Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

Logo SAS Facebook

Να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι

29 Ιανουαρίου 2020

Από :

Συνεργασία Ανεξάρτητων Σχημάτων Εφοριακών (Σ.Α.Σ. Εφοριακών)

 

Προς :

1) Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">poedoy@poedoy.gr

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">2) Διοικητή Α.Α.Δ.Ε.

κ. Πιτσιλή Γ.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">gov.office@aade.gr

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">3) Διευθυντή Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

                                                                                               

Θέμα : “Οι αδιαφανείς διαδικασίες αναφορικά στις υπηρεσιακές ταυτότητες της Α.Α.Δ.Ε.”

Σε μία χώρα η οποία έχει αξιολογηθεί -σύμφωνα με διεθνείς δείκτες- στην τελευταία θέση της Ευρώπης για θέματα διαφάνειας, θα περίμενε κανείς -για όσους ευαγγελίζονται διάφανες  διαδικασίες- να το αποδεικνύουν με έμπρακτες ενέργειες.

Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει αρνητικά την πρόθεση της Διοίκησης της Α.Α.Δ.Ε. για την χρησιμότητα των υπηρεσιακών ταυτοτήτων.Με το έγγραφο 1173169/12.12.2019 δόθηκαν οδηγίες αναφορικά στην απόφαση του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. με αριθμό 1076821/24.05.2019 με θέμα «Καθορισμός τύπου και περιεχομένου των δελτίων υπηρεσιακών ταυτοτήτων των υπαλλήλων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων». Για την απόφαση αυτή η Ομοσπονδία δεν είχε κάποιο ιδιαίτερο λόγο να ασχοληθεί με το θέμα καθώς όλα ήταν ξεκάθαρα…. Παρόλα αυτά στο Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. στις 18.12.2019 κάποιοι γενικοί σύμβουλοι ανέφεραν ότι είχαν περιέλθει σε γνώση τους πληροφορίες ότι οι υπηρεσιακές ταυτότητες θα έχουν ενσωματωμένο ένα ηλεκτρονικό κύκλωμα (chip) αγνώστων προδιαγραφών.

Εκτύπωση

Ενημερωτικό σημείωμα για το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. της 18.12.2019

Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

Logo SAS Facebook

8 Ιανουαρίου 2020

Να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι

Ενημερωτικό σημείωμα για το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. της 18.12.2019

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με το σημείωμα αυτό γίνεται μια προσπάθεια συνοπτικής παρουσίασης των όσων διαδραματίστηκαν στο τελευταίο Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. της 18ης Δεκεμβρίου στην Αθήνα. Η συζήτηση κινήθηκε όχι μόνο στην επικείμενη αξιολόγηση αλλά και στα τρέχοντα θέματα με σημαντικότερο από αυτά τις χιλιάδες παραγραφόμενες εκκαθαρίσεις που κλήθηκαν οι συνάδελφοι να ολοκληρώσουν τελευταία στιγμή μέχρι το τέλος του έτους.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Κατά γενική ομολογία, θεωρήθηκε επιτυχημένη η προκηρυγμένη απεργία-αποχή από την αξιολόγηση όπως και η συνέντευξη τύπου που δόθηκε από τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας για τον ίδιο λόγο (η οποία είναι αναρτημένη στο youtube κανάλι της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ.). Σε πρώτη φάση, οι παραινέσεις του Διοικητή προς τους υπαλλήλους να ολοκληρώσουν την αξιολόγηση έως τον Δεκέμβριο έπεσαν στο κενό. Ομοίως, δεν είχαν αποτέλεσμα ούτε οι περιοδείες του Διοικητή και των επιτελικών του στελεχών στις κατά τόπους υπηρεσίες σε όλη την Ελλάδα. Σε αυτές τις περιοδείες ασκήθηκε κριτική στην Ομοσπονδία ότι δεν κατέθεσε προτάσεις για την αξιολόγηση. Σε αυτήν την κριτική η πρόεδρος της Ε.Ε. απάντησε ότι έχουν κατατεθεί εγγράφως οι σχετικές συνεδριακές αποφάσεις (του 27ου Συνεδρίου της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ., που έγινε στις 14-16.12.2017) και είπε ότι έχουν γίνει κάποιες προφορικές παρατηρήσεις που αφορούν την αξιολόγηση των 360ο. (μήπως θα έπρεπε η πρόεδρος της Ε.Ε. να κοινοποιήσει τι ακριβώς έχει κατατεθεί εγγράφως και να το γνωστοποιήσει στους Γενικούς Συμβούλους και στα μέλη της Ομοσπονδίας;)