Η κινητοποίηση των νέων συναδέλφων αφορά όλους μας

Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

Logo SAS Facebook

9 Μαρτίου 2020

Να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι

Η Κινητοποίηση των νέων συναδέλφων αφορά όλους μας

Πριν από ακριβώς δύο χρόνια, και συγκεκριμένα στις 06.03.2018, είχε πραγματοποιηθεί από τις τρεις Ομοσπονδίες (ΠΟΕ-ΔΟΥ, ΟΤΥΕ, ΟΣΥΟ) μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας με μαζική συμμετοχή συναδέλφων από όλη την Ελλάδα έξω από το Υπουργείο Οικονομικών και με βασικό αίτημα τη μισθολογική εξομοίωση των υπαλλήλων, που δεν λάμβαναν τότε την προσωπική διαφορά. Η ικανοποίηση του αιτήματός τους ήρθε λίγους μήνες αργότερα με σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Ερωτήματα εν όψει της συνάντησης με τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε.

Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

Logo SAS Facebook

Από :

Συνεργασία Ανεξάρτητων Σχημάτων Εφοριακών (Σ.Α.Σ. Εφοριακών)

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">info@sas-eforiakon.gr

Πληροφορίες :

Τσαγκαράκης Γεώργιος (6977-770843)

Καζαντζίδης Χαράλαμπος (6948-806749)

Χουνουζίδης Κων/νος (6974-603920)

 

Να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι

5 Μαρτίου 2020

Προς :

1) Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">poedoy@poedoy.gr

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">2) Διοικητή Α.Α.Δ.Ε.

κο Πιτσιλή Γ.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">gov.office@aade.gr

Ερωτήματα εν όψει της συνάντησης με τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε.

Με αφορμή την προγραμματισμένη συνάντηση εκπροσώπων της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. με τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε., στη Συνεργασία Ανεξάρτητων Σχημάτων θεωρούμε πως υπάρχουν κάποια ερωτήματα τα οποία πρέπει να τεθούν από την πλευρά της Ομοσπονδίας :

1) Η πρόσφατη απόφαση, δεκατρείς (13) μόλις ημέρες πριν από την λήξη της προθεσμίας παραγραφής, να εκκαθαριστούν χιλιάδες δηλώσεις Φόρου Εισοδήματος και να αποσταλούν Πράξεις Διοικητικού Προσδιορισμού φόρων και προσαυξήσεων στους συνταξιούχους, θεωρούμε πως κινείται στα όρια της νομιμότητας. Υπάρχει σκέψη για ενέργειες που πρέπει να αναληφθούν, ώστε να αναστραφεί το πολύ κακό κλίμα που δημιούργησε το παραπάνω γεγονός τόσο για την εικόνα του κλάδου προς την κοινωνία όσο και για το τρωθέν αίσθημα δικαίου των πολιτών;

2) Σχετικά με την έκδοση υπηρεσιακών ταυτοτήτων :

Ενημερωτικό σημείωμα για το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. της 19.02.2020

Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

Logo SAS Facebook

27 Φεβρουαρίου 2020

Να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι

Ενημερωτικό σημείωμα για το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. της 19.02.2020

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με το σημείωμα αυτό γίνεται μια προσπάθεια συνοπτικής παρουσίασης των όσων διαδραματίστηκαν στο τελευταίο Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. στις 19 Φεβρουαρίου. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ψήφιση της εκπρόθεσμης τροπολογίας για τον νέο βαθμολόγιο, την τροποποίηση της κανονιστικής για την αξιολόγηση και το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Έκδηλη ήταν η φιλοκυβερνητική στάση της Δ.Α.Κ.Ε. που δυσκολευόταν να δει τις αρνητικές πλευρές των γεγονότων και «μπλόκαρε» (με την υποστήριξη, κυρίως, της ΔΗΣΣΥΕ/ΠΑΣΚΕ) τις περισσότερες προτάσεις για εναλλακτικές απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου. Ειδικότερα,

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Η Κυβέρνηση κατέθεσε στις 11/02 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) με την οποία εξουσιοδοτείται ο Διοικητής να θεσμοθετήσει ειδικό βαθμολόγιο κατά παρέκκλιση των διατάξεων του Υπαλληλικού Κώδικα. Ο νομικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας χαρακτήρισε την τροπολογία αυτή ως πρωτοφανή και αντισυνταγματική ενώ οι περισσότερες παρατάξεις εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον του κλάδου. Η Δ.Α.Κ.Ε., μόνο, δεν είδε κάποια ουσιώδη διαφορά και την θεώρησε ως συνέχεια της αντίστοιχης ρύθμισης του άρθρου 28 του ιδρυτικού νόμου της Α.Α.Δ.Ε. ενώ τόνισε ότι δεν χάνεται η δημοσιοϋπαλληλική μας ιδιότητα. Η ταύτιση απόψεων Κυβέρνησης-Διοίκησης Α.Α.Δ.Ε. πρέπει πλέον να θεωρείται δεδομένη και όλα οδηγούν (όπως φαίνεται) συντεταγμένα σε ένα μισθολόγιο βασισμένο σε στόχους, γεγονός που ενισχύθηκε από τις πληροφορίες (της Δ.Α.Κ.Ε.) ότι αποσύρθηκε τροπολογία που αφορούσε την μισθολογική εξομοίωση. Επισημάνθηκε, επίσης, ότι την συγκεκριμένη ρύθμιση υποστήριξαν ανοιχτά και πρώην συνάδελφοι-συνδικαλιστές, που έχουν πλέον αναλάβει κυβερνητικές θέσεις.

Δίνουμε το βήμα για να ακουστεί η φωνή Σ.Α.Σ. (2)

Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

Logo SAS Facebook

Δίνουμε το βήμα για να ακουστεί η φωνή Σ.Α.Σ.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Στη Συνεργασία Ανεξάρτητων Σχημάτων θεωρούμε πως ο ρόλος του συνδικαλιστή είναι αυτός του θεσμικού εκπροσώπου των εργαζομένων, που βγαίνει μπροστά στις συλλογικές διεκδικήσεις του κλάδου και συνομιλεί με την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία με σκοπό να θέσει τα αιτήματα και να προωθήσει τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Είναι ένας θεσμός της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας που όμως στην σύγχρονη εποχή έχει χάσει κάπου τον φυσικό του δρόμο. Γι΄ αυτό οι συνδικαλιστές έχουν γίνει ακριβοθώρητοι, θεωρούν τους εαυτούς τους παντογνώστες και προσπαθούν να χειραγωγήσουν τους εργαζομένους επιβάλλοντας τη γνώμη τους. Πολλές φορές, μάλιστα, λειτουργούν ιδιοτελώς παραβλέποντας το κοινό συμφέρον.

Έτσι δημιουργείται ένα χάσμα και κλονίζεται η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ συνδικαλιστών και εργαζομένων, γεγονός που υπονομεύει το ίδιο το συνδικαλιστικό κίνημα.

Η Συνεργασία Ανεξάρτητων Σχημάτων έχει ως βασική της επιδίωξη να δώσει φωνή σε όλους αυτούς που εσφαλμένα θεωρούν ότι η συνδικαλιστική δράση είναι προνόμιο των ολίγων και χρησιμοποιείται ως εφαλτήριο για πολιτικές καριέρες. Η Συνεργασία καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν και να συμβάλλουν με τις απόψεις τους σε ένα οργανωμένο διεκδικητικό πλαίσιο, που σκοπός του είναι να βελτιώσει την εργασιακή μας καθημερινότητα και να αναγκάσει τη Διοίκηση να ασχοληθεί ουσιαστικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες μας.