πληροφορίες για εμάς

Posted in Μη κατηγοριοποιημένα άρθρα

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ

ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ

 

Ποιοί είμαστε

Posted in Γενικές Πληροφορίες

Στις εκλογές των εφοριακών του Οκτωβρίου 2011, υπήρξαν κάποιοι εργαζόμενοι σε όλη την επικράτεια που θεώρησαν πως οι μέχρι τότε εκπρόσωποι συνδικαλιστές δεν ήταν εκείνοι που θα μπορούσαν να τους εκπροσωπήσουν επάξια στις δύσκολες ημέρες που περνάει ο κλάδος.

Έτσι, άλλοι μόνοι τους, άλλοι μέσα από συζητήσεις και διεργασίες, αποφάσισαν να θέσουν υποψηφιότητα χωρίς καμμία κομματική εξάρτηση, χωρίς πλάτες, χωρίς δοσοληψίες, χωρίς όλα εκείνα που έφτασαν τον κλάδο, όπως και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία,  μέχρι εδώ.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, όχι απλά πέτυχαν να εκλεγούν, αλλά κυριολεκτικά σάρωσαν, αναδεικνύοντας την ουσιαστική ένδεια που χαρακτήριζε την εκπροσώπησή μας.

Απο κει και πέρα, η επαφή στη Γενική Συνέλευση της ΠΟΕ ΔΟΥ με άλλους εκπροσώπους που σαν μοναδικό τους στόχο είχαν την προώθηση των θέσεων και των συμφερόντων ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ των συναδέλφων, ήταν μονόδρομος, με σκοπό την ανάδειξη εκπροσώπου στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ ΔΟΥ.

Αυτό επιτεύχθηκε μέσα από άψογη συνεργασία, συνεννόηση, ομόνοια και ομοθυμία.

Και σήμερα, είμαστε εδώ, ανεξάρτητοι αλλά συνεργαζόμενοι εφοριακοί υπάλληλοι από όλη τη χώρα, για να προωθήσουμε αποκλειστικά εκείνο που οι άλλοι είχαν ξεχάσει: το καλό του συνάδελφού μας.

 

Κείμενο που μοιράστηκε στην απεργία της 17-10-2011

Posted in Κείμενα Ιωαννίνων

Αγαπητέ συμπολίτη
Η επίθεση που δέχεται η ελληνική κοινωνία είναι πρωτοφανής.
Μια κρίση που διέρχεται συνολικά το παγκόσμιο οικονομικό χρηματοπιστωτικό σύστημα αποτελεί για πολλούς την αιτία και για άλλους την αφορμή ή την ευκαιρία για την επιβολή μέτρων τα οποία όλοι μας αναγνωρίζουμε ότι στην πραγματικότητα αντί να επιλύουν τα προβλήματα, τα διογκώνουν.
Καθημερινά αναλωνόμαστε σε οικονομικές και οικονομικίστικες αναλύσεις προσπαθώντας να ερμηνεύσουμε και να κατανοήσουμε έννοιες οι οποίες μέχρι πρόσφατα μας ήταν άγνωστες. Οι «αγορές», η «τρόικα», οι «δόσεις», το «έλλειμμα», το «μεσοπρόθεσμο», το …«κούρεμα» αποτελούν όχι μόνο αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, αλλά μας γεμίζουν με άγχος, καθώς στο τέλος συμπεραίνουμε ότι οι γνώσεις και η αντίληψή μας για το χρηματοοικονομικό καθεστώς που διέπει την καθημερινότητά μας είναι ελλιπείς. Στο τέλος, αναγκαζόμαστε να δεχτούμε μια «πραγματικότητα» την αλήθεια της οποίας αισθανόμαστε ανίκανοι να ερμηνεύσουμε. Με άλλα λόγια, έχουμε καταστεί έρμαια των ανά τον κόσμο κυβερνώντων οικονομολόγων και μη, οι οποίοι, από τη θέση ισχύος που κατέχουν, καταστρώνουν σχέδια και προσπαθούν να περάσουν τις επιδιώξεις τους, χωρίς όμως να μπορούμε να πούμε με σιγουριά εάν αυτό το κάνουν για το καλό του λαού ή για την ικανοποίηση των όποιων προσωπικών τους επιδιώξεων και ματαιοδοξιών.

Ό,τι κομπόδεμα και ελπίδα για μια ομαλή ζωή και αν έχετε, ξεχάστε το με αυτό το καθεστώς

Posted in Απόψεις

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

 

ΟΤΙ ΚΟΜΠΟΔΕΜΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΜΑΛΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ

 

Συνάδερφοι επειδή πιστεύουμε ότι οι κομματικοί μηχανισμοί , προς έκπληξη μας, συνεχίζουν να παίζουν ένα καταστροφικό ρόλο για την κοινωνία και τον κλάδο μας, εμείς θα προσπαθήσουμε να διαφοροποιηθούμε και να σας ενημερώνουμε όσο ποιο συχνά γίνεται για οτιδήποτε συμβαίνει με την ελπίδα ότι θα μπορέσουμε κάποια στιγμή να οργανωθούμε σε μία μορφή που θα διεκδικεί τα συμφέροντα μας.

Πριν σας ενημερώσουμε για τις εξελίξεις στον κλάδο μας θα θέλαμε να κάνουμε μία εισαγωγή για το πώς βλέπουμε τα πράγματα στην κοινωνία της οποίας είμαστε κομμάτι.