Εκτύπωση

Ενημερωτικό σημείωμα για το 28ο Συνέδριο της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ.

Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

Logo SAS Facebook

 Να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι

4 Φεβρουαρίου 2022

Ενημερωτικό σημείωμα της Συνεργασίας Ανεξάρτητων Σχημάτων
για το 28ο Συνέδριο της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ.

Συνάδελφοι,

Η Συνεργασία Ανεξαρτήτων Σχημάτων, που διανύει ήδη την 4η περίοδο συνδικαλιστικής της δράσης, πιστή στις αρχές της για συνεχή ενημέρωση των συναδέλφων, έρχεται σήμερα να σας ενημερώσει όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικά για τα τεκταινόμενα του Συνεδρίου της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ.. Ένα συνέδριο που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά σε υβριδική μορφή και χαρακτηρίστηκε για άλλη μια φορά από τις παθογένειες του παρελθόντος.

Ηλεκτρονική Ψηφοφορία εν γένει…

Η υβριδική μορφή του Συνεδρίου περιλάμβανε και ηλεκτρονική ψηφοφορία, η οποία είχε στηθεί πρόχειρα και κυριολεκτικά «στο πόδι», με αποτέλεσμα να καταλήξει σε ένα τεράστιο φιάσκο. Οι παρατάξεις ΑΣΚΙ, ΑΚΕ, ΔΥΣΣΗΕ και ΔΑΣ, οι οποίες στο παρελθόν σήκωσαν υπερβολικά τους τόνους για την διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, εποίησαν την νήσσα ή κοινώς «έκαναν την πάπια» τώρα που η ίδια η Ομοσπονδία υιοθέτησε την ίδια ακριβώς διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, χωρίς να ψελλίσουν την παραμικρή λέξη και αποδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο την στημένη αντιπαλότητα στις εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων. Μάλιστα η ΔΑΣ (για τους τύπους) υπέβαλε ένσταση λιγότερο από μια ώρα πριν …λήξει η ηλεκτρονική ψηφοφορία!

Εκτύπωση

Ενημέρωση για το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. της 22.12.2021

Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

Logo SAS Facebook

29 Δεκεμβρίου 2021

Να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι

Ενημερωτικό σημείωμα για το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. της 22/12/2021

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Στις 22/12/2021 πραγματοποιήθηκε το τελευταίο Γενικό Συμβούλιο των απερχόμενων Γενικών Συμβούλων της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. μέσω τηλεδιάσκεψης πριν το Συνέδριο, που τελικά θα πραγματοποιηθεί στις 10-12 Ιανουαρίου 2022 (Ξενοδοχείο Τιτάνια) με την επιφύλαξη και τους περιορισμούς των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Η συζήτηση κινήθηκε κυρίως σε διαδικαστικά θέματα και ανακύκλωση προεκλογικών απόψεων.

Κατατέθηκε ο Διοικητικός Απολογισμός, που ουσιαστικά βασίστηκε σε αυτά που διακινούσε η ΔΑΚΕ προεκλογικά. Ψηφίστηκε μόνο από την ΔΑΚΕ και την ΔΥΣΣΗΕ. Από την σχετική συζήτηση προέκυψαν τα παρακάτω:

  • Γενικός Σύμβουλος της ΔΗΣΣΥΕ αντιλαμβανόμενος ίσως την αποξενωμένη στάση της Ομοσπονδίας από τα καθημερινά προβλήματα των συναδέλφων αλλά και την προσπάθεια κάποιων για πόλωση, εξέφρασε την πρόθεση οι γενικοί σύμβουλοι να ζητήσουν ομαδικά συγγνώμη από τους συναδέλφους για την τραγική κατάσταση των υπηρεσιών. Είναι ένα δείγμα για το τι έρχεται.
  • Σε αντίθεση με την θριαμβολογία των ΔΑΚΕ και ΔΗΣΣΥΕ, η απαξίωση των συναδέλφων ως προς τον συνδικαλισμό οδηγεί σταδιακά στη διάλυση πρωτοβάθμιων Συλλόγων όπως π.χ. αυτού του Συλλόγου Μαγνησίας.

       Επίσης οι κομματικές παρατάξεις παρατηρείται ότι δεν “κατεβάζουν” ψηφοδέλτιο σε αρκετούς Πρωτοβάθμιους Συλλόγους, όπου πιστεύουν ότι θα υποστούν πανωλεθρία, δείχνοντας για ακόμη μία φορά ότι δεν τους ενδιαφέρει να εκπροσωπήσουν τους συναδέλφους που υπάρχουν εκεί, αλλά το μόνο που τους νοιάζει είναι η διατήρηση των ατομικών τους προνομίων στην Ομοσπονδία (απαλλαγές και δημόσιες σχέσεις). Τα ατομικά αυτά προνόμιά τους όμως δεν συνάδουν με τα προβλήματα των συναδέλφων. Ενδεικτικά θυμίζουμε ότι τα τελευταία 3 χρόνια δεν υπήρξε καμμία επεξεργασία προτάσεων ετήσιων συνελεύσεων πρωτοβάθμιων Συλλόγων. Μάλιστα στο παρόν ΓΣ ψηφίστηκε πρόταση για αποκλεισμό των εκλεγμένων μελών των ΔΣ των Συλλόγων αυτών από το Συνέδριο…

Εκτύπωση

Εκλογές Υπηρεσιακών Συμβουλίων 2021

Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

Logo SAS Facebook

ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ 2021

Η Συνεργασία Ανεξάρτητων Σχημάτων Εφοριακών στέκεται:

  • ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ των κομματικών δεσμεύσεων και της υποταγής.
  • ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ που προσπαθούν να εξαπατήσουν τους συναδέλφους για τη δήθεν “ανεξαρτησία” τους προσθέτοντας στον τίτλο τους τη λέξη “ανεξάρτητος”, ενώ κάθε ημέρα τρέχουν πίσω από τα κομματικά αφεντικά τους.

     Μετά το τελευταίο Γ.Σ. η Σ.Α.Σ. αναφέρει διεξοδικά σε ενημερωτικό τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε ότι δεν θα αποτελέσει μέρος μίας συμπαιγνίας. Συμμετέχουμε στις εκλογές για τα Υ.Σ. (που θα γίνουν ούτως ή άλλως) με ένα και μόνο στόχο-υπόσχεση: Την πλήρη διαφάνεια της λειτουργίας των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

-      Διεκδικούμε την ψήφο σας για να υπάρξει ισότητα και δικαιοσύνη σε όλες τις διαδικασίες που αφορούν τις υπηρεσιακές μεταβολές και μετακινήσεις.

-   Κατεβαίνουμε με την δέσμευση ότι κάθε συνάδελφος θα λαμβάνει άμεσα και απρόσκοπτα ενημέρωση για την πορεία της αίτησής του, χωρίς να χρειάζονται τυχόν «εξυπηρετήσεις».